Information
Search

Як приготувати капучіно без кавомашини

Неймовірно смачну каву з молочною пінкою роблять майстри в кав'ярнях, користуючись спеціальними машинами для приготування цього напою.

Багато людей задаються питанням, чи можна приготувати хороший капучіно в домашніх умовах і без допомоги дорогої техніки.

Відповідь, звичайно, позитивна, тому що немає нічого в світі неможливого, якщо дуже цього захотіти. Приготувати капучіно можна вдома легко і без особливих витрат часу. Рецепти кави існують різні, і ось один з них.

 Необхідні дрібниці для приготування чудової кави

 Для того, щоб приготувати капучино будинку потрібні кілька певних інгредієнтів, а також спеціальний посуд, яка є на кухні у кожної господині.

 1.По-перше, це гуртка, бажано, якщо вона буде прозора або біла. Для естетики зовнішній вигляд гуртки має значення.

 2.По-друге, це турка і довга ложка для неї. Це пристосування, в якому вариться кава. Якщо його немає, то можна зварити в який-небудь інший ємності, яка за складом металу буде близька.

 3. Віночок або міксер, щоб збивати молочко.

 4.Тарілка з емальованого матеріалу або гуртка, в яких можна буде підігріти молоко.

 5.Ну і продукти, з яких власне капучіно і робиться:

 - молоко;

 - кава мелена;

 - вода приблизно 100 грам, можна трохи більше;

 - добавки до смаку (цукор, кориця, карамель, вершки, лікери, шоколад).

 Замість меленої кави можна купити кавові зерна, якщо, звичайно, їх є в чому дрібно змолоти. Якщо зовсім ні в чому варити каву, то розчинний теж цілком згодиться, його просто потрібно розчинити в гарячій воді, не доливаючи до країв гуртки. На все воля кухаря, тільки треба зазначити, що аромати кави розчинної дешевого далекі від незвичайних запахів меленого звареного напою.

 Покрокові дії приготування капучино будинку:

 У ємність для варіння насипати дві маленькі ложки меленої кави. Залити потім холодною водою і злегка перешкодити. Потім поставити на повільний газ і помішувати спеціальною ложечкою. Коли почне утворюватися піна, зняти з плити. Пам'ятати головне правило, що не можна доводити каву до кипіння, інакше смак і властивості напою зникнуть. Потім налити приготоване в кухоль. Можна під час варіння в каві додати трохи цукру і солі, але ці інгредієнти на любителя.

 У спеціальному посуді підігріти молоко до гарячого стану. Додати за смаком в молоко трохи ванільного цукру. Взяти звичайний кухонний віночок і збивати, поки не буде густа піна. Чим густіше Піна, тим краще капучино. Можна збити молоко і електричним міксером. Збиту пінку вилити акуратно в чашку з міцною кавою. Посипати зверху корицею або тертим шоколадом. Якщо хто вміє, то можна намалювати що-небудь на піні паличкою. І тоді капучіно буде зроблено майстерно.

 Буває, що в капучино додають шар сиропу або лікеру між кавою і пінкою. Фантазія при приготуванні чарівного напою безмежна.

 Кава капучіно має ряд властивостей, за які його люблять. Він підвищує обмін речовин, сприяє зниженню набряків і покращує настрій в похмурі дні.